de 3e generatie ijsmakers

Al sinds 1960 maakt de familie Verheggen ijs. Lees hier over onze ervaring en geschiedenis, maar ook over ons ijsatelier en ons geheime familierecept.

verheggen_ijskar_oud
verheggen_2
verheggen_ijsje
verheggen_4

Tim

IJSCHEF

In ons ijsatelier worden dagelijks 36 smaken bereid op basis van een ruim 60 jaar oud familierecept. IJschef Tim bewaakt
de basis met hart en ziel.

Zijn vader en opa hebben hard gewerkt om tot deze smaakbeleving te komen en hij werkt nu even hard om de receptuur verder te verfijnen onder andere door ’s ochtend in alle vroegte naar de lokale boer van ’t Zuivelhuysje Cothen (@t_zuivelhuysje_cothen) te gaan en planetproof melk te gaan halen.

Zwart-logo-On-the-way-to-PlanetProof

dagelijks geopend

We zijn dagelijks geopend om jou te voorzien van het beste ijs van midden Nederland! Bekijk hier onze openingstijden.

geschiedenis

ruim 60 jaar ijstraditie

Al sinds 1960 maakt de familie Verheggen ijs in Wijk bij Duurstede, toen kwam opa Verheggen vanuit Mijdrecht naar ons prachtige stadje, zijn zoon nam voltrots de scepter over en nu in 2022 gaat achterkleinzoon Tim het ambacht naar een geheim familierecept in de praktijk brengen. Er is in al die jaren veel gebeurd en veranderd, maar wat altijd hetzelfde is gebleven is het ambachtelijke ijsmaken met natuurlijke ingrediënten, de heerlijke smaak en de aandacht voor het scheppen van heerlijk ijs.

Opvallend is nu de toevoeging van een heerlijk kopje koffie of cappuccino. Voor Tim is kwaliteitskoffie onlosmakelijk verbonden met ambachtelijk Italiaans ijs.

geschiedenis in beeld

Geheim recept

 ijsatelier en familierecept

Bij IJssalon Verheggen in het hart van Wijk bij Duurstede kun je van maart tot oktober elke dag van de week genieten van het lekkerste ijs in de provincie! In ons ijsatelier worden dagelijks 36 SMAKEN bereid op basis van een ruim 60 jaar oud familierecept.

IJschef Tim bewaakt de basis met hart en ziel. Zijn vader en opa hebben hard gewerkt om tot deze smaakbeleving te komen en hij werkt nu even hard om de receptuur verder te verfijnen onder andere door ’s ochtend in alle vroegte naar de lokale boer van ’t Zuivelhuysje Cothen (@t_zuivelhuysje_cothen) te gaan en planetproof melk te gaan halen. Daarmee is de koe onze hofleverancier.

verheggen_ijskar_oud
verheggen_2
verheggen_ijsje
verheggen_4

ander lekkers

529E74EF-BE50-4ABD-8908-461D762D711D

koffie

Heerlijk verse koffie op ambachtelijke wijze bereid. We gebruiken hiervoor de kwaliteitsbonen van het Italiaanse merk Illy.

ijstaarten

ijstaarten

Ambachtelijk gemaakt roomijs met een vleug van cookie. Bereid met lokale verse melk van de boer.